- Forsiden
- Anvendelsesområder
- Kældervægge
Kældervægge
Med Finnfoams isolering CW-300/100 mm opnås isolering og vandtryksisolering i samme installation!
I konstruktionen kan man optimere soklens fugttekniske funktion ved at udnytte fysikkens love (VTT). Fra ydersiden kan vandet og medfølgende jordpartikler ikke trænge ind i konstruktionen, hvilket bevirker at ventilationskanalernes funktion bibeholdes i årtier. Ventilationskanalerne, som i konstruktionen ligger mod grunden, lukkes ovenfra for at forhindre at udendørsluftens fugt kommer ind i kanalsystemet.
Den del af isoleringen, som er er over jorden bør altid fæstnes tæt til soklen med murlim (for eksempel tegl- eller renoveringslim). Fastsættelsen oven jord kan yderligere sikres mekanisk (for eksempel ved brug af SK Tuotes Viki eller tilsvarende).
Finnfoam fungerer også som støbeform for kældervæggen
Den solide og holdbare Finnfoam kan også anvendes som udvendig støbeform for kældervæggen. Vandet kan ikke trænge igennem Finnfoam, men i pladerne er det muligt, så i disse tilfælde kan man med fordel installere en vandisoleringsplade på ydersiden.
Mellem Finnfoam og den damptætte vandisoleringsplade skal der være en ventilationsåbning (vandisoleringspladen vendes med knapmønsteret mod Finnfoam), igennem hvilken de små mængder vanddamp, som trænger igennem Finnfoam, kan ledes bort. Med kun en lille ventilationsåbning er det ikke muligt at lufte store mængder fugt væk. Derfor skal varmeisoleringsmaterialet være damptæt, hvilket Finnfoam er.
Isolering på indersiden med få risici – ingen luftspalte mellem væggen og isoleringen!
Fugten i jorden prøver også at trænge ind igennem væggene og derfor skal kældervæggens yderside vandisoleres på normal vis, for eksempel med bituminøs belægning. Eftersom man behøver vandisolering på ydersiden og en separat dampspærre på indersiden, dannes der mellem disse en langsomt tørrende isolering, som let kan forsage mugskader, hvis organiske eller andre ikke-mugresistente materialer anvendes i konstruktionen.
Med den tætte og mugfri (undersøgt og bekræftet af VTT) Finnfoam-varmeisolering kan isoleringen på indersiden gøres så risikofri som muligt, eftersom ingen separat dampspærre behøves. Dog er det vigtigt, at Finnfoam-varmeisoleringen gennemgående installeres tæt mod væggen med renoveringslim. Ingen luftspalter må efterlades mellem væggen og isoleringsmaterialet, og intet hulrum må efterlades, hvor mug kan få lov at dannes. Homogen beton og Finnfoam-strukturen tåler fugt og er tæt. Finnfoams indre overflade er varm og følger indendørshusluftens relative fugtighed.
